Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Liliana Tanase

 


Comunicat nr. 243


COMUNICAT


Prin ordin al ministrului apararii nationale, incepand cu data de 1 august a.c., generalul de flotila aeriana Constantin Croitoru a fost numit comandant al Comandamentului Operational Aerian Principal din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene.

Generalul Croitoru ii succede generalului-locotenent Gheorghe Catrina, care, incepand cu aceeasi data, a fost numit sef al Statului Major al Fortelor Aeriene.

Nascut pe data de 5 mai 1952, in localitatea Filipesti de Padure, judetul Prahova, generalul de flotila aeriana Constantin Croitoru si-a inceput cariera militara in anul 1974, cand a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie „Aurel Vlaicu”. A ocupat functii de pilot, pilot sef, comandant de patrula si instructor de zbor, apoi de loctiitor pentru zbor in cadrul Divizei 70 Aeriene. In perioada 2001-2002 a fost comandantul Bazei 90 Transport Aerian, iar in luna martie a anului 2002 a devenit comandantul Diviziei 1 Aeriene.

Pilot clasa 1, cu peste 1500 ore de zbor pe aeronavele MIG-15, MIG-21 Lancer, HONG-5 si IAR-316, generalul Croitoru are o bogata experienta in domeniul planificarii si conducerii actiunilor Fortelor Aeriene.

Este casatorit si are un baiat.Statul Major al Fortelor Aeriene