Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 331


Ceremonie militară la Baza 90 Transport Aerian


Sublocotenentul post-mortem Aurel Marcu, care a căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi adus în România cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Române, în cursul serii de sâmbătă, 8 septembrie.

După sosirea aeronavei, la Baza 90 Transport Aerian se va desfășura un ceremonial militar-religios și se va prezenta ordinul ministrului apărării, Teodor Meleșcanu, privind înălțarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Aurel Marcu.

Funeraliile sublocotenentului Marcu vor avea loc duminică, 9 septembrie, în comuna Mătăsaru (județul Dâmbovița), în prezența oficialilor din conducerea Ministerului Apărării și a Statului Major General.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonialul militar-religios vor trimite cererile de acreditare la fax nr. 351.18.62 până sâmbătă, 8 septembrie, ora 18.00, și vor fi așteptați, începând cu ora 19.30, la Baza 90 Transport Aerian.

Pentru acreditare se vor specifica numele jurnalistului, mijlocul de presă, date de identitate și numărul autovehiculului cu care se dorește accesul în baza aeriană.Biroul de Presă al Ministerului Apărării