Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 336


Dialog al militarilor români cu lideri locali irakieni


În cursul primei luni de la dislocarea în teatrul de operații din Irak, militarii Batalionului 32 Infanterie “MIRCEA” din Timișoara au avut mai multe întâlniri cu liderii locali din provinciile Dhi Qar și Al Muthanna.

Data inaugurării noii școli din localitatea Al Badur, care este și prima zi de școală în provincia Dhi Qar, a fost convenită, în cursul zilei de marți, 11 septembrie, de comandantul batalionului, locotenent-colonelul Cristian Dinulică, și șeicul Uday Al Shershab Al Badur, pentru 1 octombrie a.c.

De asemenea, s-a discutat despre demararea unor campanii de asistență medicală primară, precum și despre instalarea unei stații performante de alimentare cu apă potabilă pentru satisfacerea nevoilor zilnice ale localnicilor.

Acest tip de contacte au drept scop identificarea problemelor cu care se confruntă populația care locuiește în aria de responsabilitate a batalionului românesc, având în vedere că una dintre principalele misiuni ale militarilor noștri în Irak este aceea de a asigura un climat de stabilitate, bazat pe încredere și respect reciproc.Biroul de Presă al Ministerului Apărării