Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 344


COMUNICAT


Locotenent-colonelul Dorin Petruț, din cadrul misiunii NATO de instruire a forțelor irakiene (NATO Training Mission Iraq), a fost transportat la spitalul Landstudl din cadrul Bazei Militare americane Ramstein, Germania, unde urmează să fie supus, în cursul zilei de astăzi, unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng.

Ofițerul a fost rănit la gamba piciorului stâng marți, 11 septembrie 2007, în urma unui atac cu rachetă executat asupra bazei Camp Victory, situată lângă Bagdad (Irak).

La același spital din Germania beneficiază de tratament de specialitate și fruntașul Alex-Octavian Zafiu, din cadrul Batalionului 33 Vânători Munte, care a suferit leziuni la membrele superioare și inferioare și plăgi la nivel cervical, în urma evenimentului petrecut în Afganistan în data de 6 septembrie.

Alături de cei doi militari se află în spital locotenentul Gheorghe Ottobâc, medicul șef al batalionului românesc dislocat în Afganistan, care monitorizează permanent evoluția stării lor de sănătate și ține legatura atât cu Ministerul Apărării, cât și cu familiile celor doi militari.Biroul de Presă al Ministerului Apărării