Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 246


Vizita Comandantului Suprem al Fortelor Aliate din Europa in Romania


În zilele de 4 și 5 august a.c., generalul James L. Jones, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, SACEUR, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu.

Agenda vizitei înaltului oaspete cuprinde o serie de convorbiri oficiale cu ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și generalul dr. Mihail Popescu, primiri la Președintele României, domnul Ion Iliescu, Guvernul României și la Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul convorbirilor vor fi abordate subiecte referitoare la stadiul restructurării organismului militar și al îndeplinirii Programului Național Anual de Pregătire pentru Integrare în NATO.

Vor fi discutate, de asemenea, aspecte privind contribuția statului român și a armatei sale la campania internațională împotriva terorismului, participarea Armatei României la misiunile internaționale de menținere a păcii și la inițiativele de cooperare regională.

Marți dimineață, în aula “Alexandru Ioan Cuza” a sediului M.Ap.N., generalul Jones se va întâlni cu personalul din structurile de conducere din Statul Major General, departamente și categorii de forțe ale armatei, pentru a face o prezentare a transformărilor preconizate în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Marți, 5 august a.c., ora 10.05, la sediul Ministerului Apărării Naționale, generalii James L. Jones și Mihail Popescu vor face declarații de presă.
Jurnaliștii acreditați la M.Ap.N. vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 09.30-09.50.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General