Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Sublocotenent Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 247


COMUNICAT


Joi, 7 august a.c., in jurul orelor 01.30, un militar in termen din Unitatea Militara 01026 din Bucuresti, a parasit unitatea avand asupra lui 3 pistoale calibrul 9 mm, productie romaneasca, fara munitie.

Soldatul Arhir Gheorghe Vasilica, din Galati, incorporat in februarie 2003, dupa ce a sustras armamentul din rastelul subunitatii, a parasit unitatea cu un autovehicul marca Dacia, cu numarul de inmatriculare A-409.

Organele de politie, impreuna cu politia militara, au localizat zona in care este posibil sa se ascunda militarul si au pus in aplicare masurile ce se impun in aceasta situatie.
Evenimentul este cercetat de o comisie condusa de comandantul Comandamentului garnizoanei Bucuresti, general de brigada Corneliu Duta.

Din primele cercetari au rezultat unele incalcari ale prevederilor regulamentare privind executarea serviciului de zi pe unitate si controlul desfasurarii acestuia. Avand in vedere gravitatea evenimentului, la incheierea cercetarilor impotriva celor care se fac vinovati de neregulile constatate, vor fi luate masurile prevazute de lege si regulamentele militare.

Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General