Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 354


C O M U N I C A T


Un militar român a decedat și alți cinci au fost răniți, în dimineața zilei de vineri 21 septembrie 2007, în urma avarierii unui transportor amfibiu blindat aflat în misiune în sudul Irakului. Cei șase sunt încadrați în Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, din Timișoara, dislocat în Irak din luna august 2007.

Caporalul Grosaru Ioan este militarul căzut la datorie în timpul producerii evenimentului. Cei cinci răniți au fost transportați de urgență, cu un elicopter MEDEVAC la spitalul militar din Tallil, unde au primit primele îngrijiri. Ulterior, medicii au decis ca plutonierul Nicola Dănuț, sergentul major Barbu Ilie Adrian, soldatul Popa Sorin Cătălin și fruntașul Iovi Marius Traian să fie evacuați la un spital militar de lângă Bagdad. Sergentul major Badea Gabriel a rămas internat în baza din Tallil.

Transportorul amfibiu blindat – al doilea dintr-o coloană de trei vehicule – în care se aflau militarii executa o misiune de patrulare în apropiere de baza Tallil, când a luat foc ca urmare a deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat.

Caporalul Grosaru Ioan a mai executat o misiune în Afganistan, în 2005, fiind decorat cu medalia “NATO non-art.V”. Avea 35 de ani și era necăsătorit.

Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, își exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmit sincere condoleanțe familiei caporalului Grosaru.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării