Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 357


COMUNICATReferitor la starea de sntate a celor cinci militari din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, care au fost rnii vineri, 21 septembrie, pe timpul ndeplinirii unei misiuni n Irak, precizm urmtoarele:

Plutonierul Nicola Dnu, sergentul major Barbu Ilie Adrian, fruntaul Iovi Marius Traian i soldatul Popa Sorin Ctlin au fost transportai, n cursul zilei de astzi, de la Spitalul militar din Bagdad la cel din cadrul bazei americane Ramstein (Germania), pentru investigaii medicale suplimentare i tratament de specialitate. Ei sunt asistai i de medicul romn Gheorghe Ottobc.

Plutonierul Nicola Dnu a fost operat, fiindu-i scoase schije din zona abdomenului. De asemenea, are fractur de piramid nazal i arsuri pe cinci la sut din suprafaa corpului.

Sergentul major Barbu Ilie Adrian a suferit arsuri pe 40 la sut din suprafaa corpului i are o inflamaie a cilor respiratorii n urma inhalrii de fum.

Fruntaul Iovi Marius Traian are arsuri pe 30 la sut din suprafaa corpului, politraumatisme cranio-crerebrale i leziuni oculare.

Soldatul Popa Sorin Ctlin a suferit arsuri pe 20 la sut din suprafaa corpului i are un traumatism cranio-cerebral.

Sergentul major Badea Gabriel, diagnosticat iniial cu arsuri uoare, leziuni n regiunea lombar i la nivelul braului drept, a fost externat de la spitalul militar din Tallil i s-a ntors n Camp Dracula.

Ministerul Aprrii ine legtura cu familiile militarilor rnii pentru a le informa permanent despre evoluia strii lor de sntate.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii