Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor.ing. Valentin CICRC/ 0749146968

 


Comunicat nr. 371


Depunerea jurmntului militar


La coala Militar de Maitri Militari a Forelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, va avea loc smbt, 29 septembrie 2007, ncepnd cu ora 10.00, festivitatea de depunere a jurmntului militar, de ctre elevii de anul I.

La eveniment, au fost invitai s participe personaliti militare i civile, prini, colegi i prieteni ai elevilor.

Jurnalitii care doresc s participe sunt ateptai la punctul de control al colii (str. Dezrobirii, nr.80), ncepnd cu ora 9.45.

***

coala Militar de Maitri Militari a Forelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a fost nfiinat prin naltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat „Regulamentul de funcionare al colii de Submecanici i Submaetri de marin”. Prima reedin a colii a fost portul dunrean Galai.

Pe parcursul existenei sale, coala a cunoscut mai multe reorganizri, a funcionat n patru garnizoane i unsprezece sedii, a purtat denumiri diferite n anumite perioade de timp, dar obiectivul fundamental a fost ntotdeauna acela de a forma i pregti continuu maitri militari, efi de specialiti capabili s-i ndeplineasc atribuiile la bordul navelor militare ale Forelor Navale.

De-a lungul existenei sale, coala Militar de Maitri Militari a Forelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a pus la dispoziia Marinei Militare i Grnicereti (actuala Poliie de Frontier) i, n anumite perioade, i a Marinei Comerciale peste 8000 de cadre militare ce au demonstrat, prin nalta inut i profesionalismul de care au dat dovad, c sunt absolveni ai unei instituii de excepie n peisajul nvmntului militar romnesc.

n cei 110 ani de existen i tradiie, coala a demonstrat, prin componentele ei uman i material, c, din punct de vedere al calitii, este o instituie de educaie de nalt clas n nvmntul de marin, aliniindu-se constant la standardele de pregtire moderne.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii