Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Leonard Mocanu, tel. 0744.359.491

 


Comunicat nr. 393


Jocurile Mondiale Militare


Lotul reprezentativ al României, format din 57 de sportivi militari, participă, în perioada 14-21 octombrie 2007, în localitatea Hyderabad (India), la cea de-a patra ediție a Jocurilor Mondiale Militare.

Competiția este organizată de Consiliul Internațional al Sportului Militar (CISM) și reunește aproximativ 6000 de participanți din 103 țări membre CISM, care se vor întrece în 12 discipline sportive, precum și observatori din alte cinci națiuni.

Camelia Potec, Dragoș Coman și Alina Dumitru sunt numele sonore ale lotului României, participant la această ediție. Sportivii români au ca obiectiv clasarea între primele 10 națiuni în cadrul probelor de atletism, judo, pentatlon militar, parașutism, tir, natație și sărituri în apă.

Cea mai bună clasare a lotului reprezentativ al României a fost în anul 2003, la cea de a treia ediție desfășurată în Catania (Italia), unde lotul sportivilor militari români s-a clasat pe locul VI.

*****
Consiliul Internațional al Sportului Militar (www.cism-milsport.org) este cea mai mare organizație a sportului militar din lume (128 de țări membre). Înființat în 1948, la Nice (Franța), CISM este o organizație sportivă internațională alcătuită din forțele armate ale națiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM.

Obiectivele urmărite de către CISM sunt sintetizate prin motto-ul organizației “Prietenie prin sport” (friendship trough sport) și prin recunoașterea CISM de către ONU ca partener în menținerea păcii și a stabilității în zonele cu risc ridicat de conflict.

România este membru al Consiliului Internațional al Sportului Militar din anul 1992. Armata României a organizat în 2002 Campionatul Militar Mondial de Volei (Constanța), în 2005 Campionatul Militar Mondial de Schi (Predeal) și în anul 2007 Campionatul Militar Mondial de Scrimă (București).Biroul de Presă al Ministerului Apărării