Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru/ Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 403


Ministrul lituanian al apărării, în vizită oficială în RomâniaMinistrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Juozas Olekas, efectuează o vizită oficială în țara noastră, în zilele de 15 și 16 octombrie 2007, la invitația ministrului român al Apărării, Teodor Meleșcanu.
În cadrul convorbirilor de la Ministerul Apărării au fost abordate teme de interes comun referitoare la viitoarea agendă a Summit-ului NATO de la București din 2008, problematica de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre și din zona Balcanilor de Vest, precum și la contribuția celor două țări la campania internațională de combatere a terorismului.
De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre Politica Europeană de Securitate și Apărare, precum și despre modalitățile de dezvoltare a relațiilor militare româno-lituaniene.
Referindu-se la colaborarea bilaterală în plan militar, ministrul lituanian al apărării a apreciat în mod deosebit executarea misiunilor de poliție aeriană în spațiul baltic de către piloții militari români și a exprimat deschiderea spre programe bilaterale de pregătire și antrenament.
Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat că nivelul cooperării între armatele celor două țări a crescut continuu și a arătat că este necesar să se promoveze o colaborare mai strânsă în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe instruire și exerciții comune.
În programul oaspetelui lituanian sunt prevăzute primiri la Administrația Prezidențială și la Parlament, precum și întâlniri și discuții cu reprezentanții Direcției Personal și Mobilizare din Statul Major General.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării