Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. Viorica SABIE

 


Comunicat nr. 410


Întrevederi la Bruxelles


În perioada 15-19 octombrie 2007, experți militari și civili din Direcția Informare și Relații Publice (D.I.R.P.) a Ministerului Apărării, au efectuat o vizită de documentare la cartierul General NATO din Bruxelles și la Comandamentul Suprem Aliat de la Mons.

Cu acest prilej, șeful D.I.R.P. col. dr. Ion Petrescu, a avut întâlniri de lucru cu adjunctul secretarului general NATO pentru Diplomație Publică, dr. Stefanie BABST, cu colonelul Bret BOUDREAU, consilier de afaceri publice al președintelui Comitetului Militar NATO și al directorului Statului Major Militar Internațional, cu dr. Nadja MILANOVA, expert la Divizia de Diplomație Publică, și cu Chris RILEY, director al Centrului de Operații Media/ Divizia de Diplomație Publică.

În acest cadru, au fost abordate aspecte ale schimbului reciproc de date privind acțiunile aliaților în teatrele de operații, îndeosebi în zonele unde acționează trupele române. S-a reținut propunerea șefului D.I.R.P. privind necesitatea unei strategii, în baza căreia grupurile naționale mobile de informare publică să asigure atât mediatizarea contingentelor proprii, cât și coperarea cu alte forțe expediționare aliate. Cu doamna dr. Stefanie BABST au fost trecute în revistă și aspecte ale pregătirii Summit-ului NATO de la București în 2008.

În aceeași perioadă, au fost realizate interviuri filmate, pentru televiziunea publică, cu dr. Jamie SHEA, directorul Direcției de politici și planuri a NATO, generalul John Craddock, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), cu James APPATHURAI, purtătorul de cuvânt al NATO, cu ambasadorul Marii Britanii la NATO, excelența sa Stewart ELDON.Biroul de Presă al Ministerului Apărării