Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 429


Militarii voluntari au depus Jurământul


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent dr.Sorin Ioan, au participat, astăzi, la festivitatea depunerii Jurământului militar la Brigada 122 Logistică din București.

“Depuneți jurământul foarte aproape de Ziua Armatei - 25 Octombrie, o sărbătoare cu valoare de simbol al împlinirii naționale pentru întregul popor român. Este ziua în care ostașii Armatei Române au eliberat ultima brazdă de pământ românesc, moment pe care îl comemorăm în fiecare an. Jurământul de azi reprezintă adeziunea sacră, conștientă și responsabilă, prin care vă angajați cu toată ființa și conștiința să vă îndepliniți obligațiile și îndatoririle”, le-a spus ministrul apărării celor 222 de militari vountari. De asemenea, Teodor Meleșcanu i-a îndemnat pe tineri să folosească fiecare prilej pentru a acumula cunoștiințe noi, care să le permită să devină militarii profesioniști de care țara are nevoie.

Legământul de credință a fost rostit astăzi de aproximativ 1500 de militari, după cum urmează: la Forțele Terestre - UM 01256 Caracal, 541 militari (28 fete); UM 01662 Craiova, 328 militari (34 fete); UM 01041 Fagăraș, 198 militari (18 fete); la Forțele Navale - Centrul de Instrucție al Forțelor Navale din Mangalia, 126 de militari, (7 fete); la Forțele Aeriene - Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc, județul Buzău, 31 de militari (5 fete).
xxx
Soldații voluntari parcurg un program de instruire care cuprinde două componente: etapa instrucției individuale de bază (2 luni) – focalizată pe pregătire militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare; etapa instrucției individuale de specialitate (2-3 luni) – cuprinde pregătirea militară de specialitate, specifică armei și specialității militare pe care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării