Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Manea Florentin, tel. 0722 585 064

 


Comunicat nr. 435


Aerodrom militar echipat la standarde NATO


Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene ,,Aurel Vlaicu” va inaugura, miercuri, 31 octombrie 2007, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Constantin CROITORU, un nou sistem de radionavigație și conducere a zborului.

Evenimentul marchează recepționarea lucrărilor efectuate pe acest aerodrom în perioada 2006-2007 în cadrul Programului „Ghidul”, derulat de Forțele Aeriene Române, în scopul dotării aeroporturilor militare cu echipamente moderne, conform standardelor NATO, compatibile în totalitate cu cele existente în aviația militară a statelor membre ale Alianței, dar și cu aviația civilă, conform Normelor Organizației Internaționale a Aviației Civile.

Programul „Ghidul” se înscrie în eforturile Armatei României de îndeplinire a obiectivelor postaderare la NATO, prin dezvoltarea de capabilități la standarde ridicate, în vederea îndeplinirii misiunilor ce revin Forțelor Aeriene pe timp de pace, criză sau conflict.

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment sunt așteptați la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” – Bobocu (Jud. BUZĂU), miercuri 31 octombrie, între orele 09.15 – 09.45.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării