Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Draguț Marian, 319.57.36

 


Comunicat nr. 439


Noi Aranjamente de Implementare a Acordului de Acces


Alte opt Aranjamente de Implementare a „Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României” au fost semnate astăzi, 31 octombrie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Ministerului Apărării.

Aranjamentele de Implementare au fost semnate din partea Ministerului Apărării al României, de secretarul de stat Corneliu DOBRIȚOIU, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, iar din partea Departamentului Apărării al Statelor Unite, de către generalul de brigadă William C. MAYVILLE, locțiitorul directorului pentru strategii, planuri și politici din cadrul Comandamentului European al Statelor Unite.

Documentele semnate de cei doi oficiali detaliază prevederile din Acord, în următoarele domenii: angajarea forței de muncă, operațiunile imobiliare, procedurile vamale, procedurile contractuale și statutul contractorilor, taxele, schimbul valutar, serviciile poștale etc.

x x x

„Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României” (Acord de Acces) a fost semnat la 6 decembrie 2005 și ratificat de către parlament prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006. Pentru derularea activităților prevăzute în Acordul de Acces, partea română și cea americană au convenit să semneze 19 Aranjamente de Implementare pe domeniile identificate de comun acord.Biroul de Presă al Ministerului Apărării