Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 454


COMUNICATEchipajul elicopterului prăbușit în data de 7 noiembrie 2007, în zona localității Ungheni, județul Argeș, era format din comandorul Bucur Nicolae și locotenentul Craiu Ionel, piloți, și maistrul militar Ticea Adrian Alexandru, mecanic de bord.

Comandorul Bucur Nicolae, născut la data de 1 aprilie 1958, la Techirghiol, avea la activ 2700 ore de zbor, dintre care 800 pe acest tip de elicopter. Era ofițer din anul 1981, pilot clasa I, instructor în toate condițiile de zbor, fiind încadrat pe funcția de comandant grup elicoptere. Era căsătorit și tatăl a două fete.

Locotenentul Craiu Ionel s-a născut la data de 10 octombrie 1980, la Iași. Era ofițer din anul 2003, pilot neclasificat, avea 175 de ore de zbor și era încadrat pe funcția de pilot. Era căsătorit și nu avea copii.

Maistru militar clasa a II-a Ticea Adrian Alexandru s-a născut la data de 13 iulie 1971, la Târgu-Ocna, și avea 360 de ore de zbor. Era maistru militar din anul 1994, încadrat ca mecanic de bord. Era căsătorit și avea un copil.

Conducerea Ministerului Apărării își exprimă regretul față de tragicul eveniment și este alături de familiile îndoliate.

La propunerea șefului Statului Major General, ministrul Apărării a numit o comisie care să cerceteze împrejurările producerii accidentului.

Elicopterul, de tipul IAR 330 PUMA SOCAT, aparținea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni și executa un zbor de instrucție pe timp de noapte, fără muniție la bord.Biroul de Presă al Ministerului Apărării