Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, Purttorul de cuvnt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 479


COMUNICAT


Cauza probabil a accidentului de elicopter, care a avut loc la 7 noiembrie 2007, n urma cruia i-au pierdut viaa cei trei membri ai echipajului, este pierderea rapid a portanei datorit opririi instantanee, necomandate, a motoarelor n timpul zborului, n condiiile meteorologice specifice sezonului rece, cu posibilitatea apariiei fenomenului de givraj (depunere a gheii pe aeronav).

Aceasta este concluzia preliminar a comisiei de investigare care trebuia prezentat, conform reglementrilor, n termen de maximum 30 de zile de la data producerii evenimentului.
Elicopterele IAR 330 PUMA din dotarea Ministerului Aprrii au fost verificate din punct de vedere tehnic i s-a aprobat reluarea gradual a activitii de zbor a acestora, ncepnd cu data de 19 noiembrie 2007.

Comisia i continu activitatea pentru identificarea cauzelor opririi necomandate a celor dou motoare ale elicopterului i pentru ntocmirea actului de investigare tehnic.

Echipajul elicopterului prbuit n data de 7 noiembrie 2007 n zona localitii Ungheni, judeul Arge, era format din comandorul Nicolae Bucur i locotenentul Ionel Craiu, piloi, i maistrul militar Alexandru Ticea, mecanic de bord.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii