Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. ing. Leonard Mocanu, 0744 359 491

 


Comunicat nr. 495


Vizita viceamiralului Richard K. Gallagher în România


Șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, l-a primit luni, 26 noiembrie 2007, pe viceamiralul Richard K. Gallagher, locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor SUA din Europa – EUCOM, care efectuează o vizită în România.

Pe timpul întrevederii, amiralul dr. Gheorghe Marin a trecut în revistă participarea armatei României la operații și misiuni internaționale, cu accent pe cooperarea bilaterală, și a prezentat preocupările pentru continuarea procesului de transformare a armatei României, în special din perspectiva modernizării sistemelor de armament și a echipamentelor.

Oaspetele american a mulțumit pentru eforturile pe care România le face în teatrele de operații și a evidențiat excelenta cooperare în domeniul militar dintre România și SUA.

Privind cooperarea în domeniul instrucției, cei doi oficiali au evidențiat necesitatea creșterii complexității exercițiilor și antrenamentelor desfășurate în comun și au explorat oportunități de sprijin în domeniul formării instructorilor.

Discuțiile au vizat și aspecte militare ale summit-ului NATO din anul 2008, de la București.

Viceamiralul Gallagher a fost primit și de secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, și de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti.Biroul de Presă al Ministerului Apărării