Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Slt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 263


COMUNICATIn zilele de 28 si 29 august a.c., o delegatie militara germana condusa de domnul general Wolfgang SCHNEIDERHAN, inspector general al Fortelor Armate Germane, desfasoara o vizita oficiala In Romania, la invitatia domnului general dr. Mihail POPESCU, seful Statului Major General.

Oaspetii germani vor fi primiti joi, 28 august a.c., la sediul Ministerul Apararii Nationale, de catre domnul Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, si vor avea convorbiri cu seful Statului Major al Armatei Romaniei, domnul general dr. Mihail POPESCU.

In cadrul discutiilor va fi prezentata structura actuala si viitoare a fortelor armate romane, folosirea acestora la misiuni internationale si se vor face informari reciproce cu privire la procesul de restructurare si modernizare In cele doua armate. De asemenea, se va discuta despre colaborarea militara bilaterala si despre participarea celor doua armate la misiuni internationale si de sprijin al pacii, facandu-se totodata si o informare privind situatia politico-militara din Europa Centrala si de Sud-Est.

Agenda delegatiei germane cuprinde si vizitarea Batalionului de Tancuri Basarabi din cadrul Brigazii 34 Mecanizate.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General