Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, Purtătorul de cuvânt al M.Ap.

 


Comunicat nr. 499


Conducerea MAp, în vizită la militarii români din Afganistan


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-au întâlnit cu militarii români dislocați în teatrul de operații din Afganistan, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprind în zonă, în perioada 2 - 4 decembrie.

Conducerea Ministerului Apărării a adresat felicitări și urări de succes în activitate întregului personal cu ocazia Zilei Naționale a României. Militarii români au prezentat evenimentele pe care le-au organizat de 1 Decembrie, pentru sărbătorirea Zilei Naționale și au raportat conducerii ministerului problemele cu care se confruntă în teatrul de operații.

În prima etapă a vizitei, la Kabul, ministrul Meleșcanu a avut și o întâlnire bilaterală cu omologul său afgan, Abdul Rahim Warrdak. Concluzia desprinsă în urma întrevederii a fost aceea că militarii români își vor intensifica în 2008 misiunile dedicate instruirii și formării armatei afgane, astfel încât autoritățile din regiune să poată prelua treptat responsabilitatea procesului de securitate.

Ministrul afgan al Apărării a ținut să mulțumească, în context, pentru eforturile depuse de militarii români în Afganistan, în special în cadrul misiunilor umanitare, și s-a arătat interesat de posibilitățile de formare a ofițerilor afgani în instituții de învățământ militar din România.

Ministrul Apărării și șeful Statului Major General i-au vizitat, la Kabul și Kandahar, pe militarii români care participă la operația Enduring Freedom, precum și pe cei din cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF).

În programul delegației sunt prevăzute întâlniri și cu ceilalți militari români care acționează în teatrul de operații din Afganistan, în cadrul celor două misiuni.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării