Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 500


Conducerea MAp, împreună cu militarii români din provincia Zabul


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, i-au vizitat în cursul zilei de marți, 4 decembrie 2007, în baza Lagman, pe militarii din Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada", aflați de cinci luni în misiune în provincia Zabul din Afganistan.

Conducerea MAp s-a întâlnit cu vânătorii de munte argeșeni și cu personalități militare și civile din provincia Zabul – guvernatorul Delbar Arman, comandantul Poliției, colonel Mohammad Yakoub, comandantul Brigăzii 2 din Armata Națională Afgană, general de brigadă Abdul Razaq, și consilierul principal american, colonelul Karl Slaughenhaupt.

Guvernatorul Delbar Arman a explicat necesitatea existenței unui număr sporit de militari în provincia Zabul, atât pentru asigurarea securității în zonă, cât și pentru crearea condițiilor pentru reconstrucție și dezvoltare.

În cadrul unei scurte ceremonii, ministrul Teodor Meleșcanu a înmânat Emblema de Onoare a Armatei României, pentru merite deosebite în îndeplinirea misiunilor, locotenentului Nicolae Grigore și sergenților majori Marius Enescu și Mircea Solomon, din Batalionul 33 Vânători de Munte.

Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au efectuat, începând de duminică, 2 decembrie, o vizită de lucru de trei zile în Afganistan, unde s-au întâlnit cu militarii români dislocați în acest teatru de operații.

Conducerea MAp a adresat întregului personal felicitări și urări de succes în activitate cu ocazia Zilei Naționale a României. Cu acest prilej, militarii au prezentat evenimentele pe care le-au organizat pentru sărbătorirea Zilei Naționale, 1 Decembrie. În timpul întâlnirilor, în toate zonele de dislocare, militarii români au raportat conducerii ministerului și problemele cu care se confruntă în teatrul de operații.Biroul de Presă al Ministerului Apărării