Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Petrică Craioveanu

 


Comunicat nr. 509


Reuniunea Comitetului interministerial pentru implementarea Acordului de Acces


A doua reuniune a Comitetului Interministerial pentru implementarea Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României a avut loc marți, 11 decembrie 2007, la sediul Ministerului Apărării.

Reuniunea a fost condusă de președintele Comitetului interministerial, domnul Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare din Ministerul Apărării.

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte legate de stadiul implementării Acordului, precum și concluziile și propunerile în urma desfășurării exercițiului „Proof of Principle” și a exercițiului de simulare „MK-2007”.

Comitetul interministerial, stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 565/2007, este un organism consultativ, fără personalitate juridică, ce are ca principale atribuții analizarea, stabilirea și asigurarea punerii în aplicare a măsurilor necesare pentru implementarea Acordului.Biroul de Presă al Ministerului Apărării