Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 272


COMUNICATIn perioada 5-28 septembrie a.c., in apele teritoriale ale Croatiei si cele internationale ale Marii Adriatice se va desfasura exercitiul multinational NATO/PfP, "COOPERATIVE ENGAGEMENT 2003", care are ca scop verificarea gradului de cunoastere si aplicare a procedurilor NATO privind operatiunile de cautare - salvare pe mare, perfectionarea lucrului cu documentele, metodele si procedeele NATO privind planificarea si executarea operatiunilor antimina.

COOPERATIVE ENGAGEMENT este un exercitiu care se desfasoara o data la doi ani, in anul 2001 fiind gazduit de Slovenia. Activitatea este organizata si condusa de catre Comandamentul Naval al NATO din Sudul Europei - NAVSOUTH.

La exercitiu vor participa ofiteri de stat major si forte navale din Croatia, Grecia, Franta, Italia, Letonia , Romania, Slovenia si Ucraina.

Fortele Navale ale Romaniei vor fi reprezentate de remorcherul maritim "GROZAVUL", o trupa de scafandri minori - deminori (EOD), doi ofiteri de stat major ce vor incadra celulele de cautare - salvare pe mare si de scufundare si un ofiter in statul major al MCMFORSOUTH (gruparea navala NATO de lupta antimina din sudul Europei).
Statul Major al Fortelor Navale