Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.p. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 280


COMUNICAT


In perioada 8 - 10 septembrie a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, insotit de o delegatie militara, va face o vizita oficiala in Portugalia, la invitatia domnului Paulo Sacadura Cabral Portas, ministru de stat, ministrul apararii nationale.

Discutiile vor viza, in principal, probleme referitoare la transformarea Aliantei Nord-Atlantice si extinderea Uniunii Europene, precum si la Politica Europeana de Securitate si Aparare. De asemenea, vor fi abordate aspecte legate de operatiunile militare desfasurate in Irak si Afganistan, de lupta impotriva terorismului international, participarea la misiuni in sprijinul pacii, de procesul de restructurare a Armatei Romaniei, precum si cooperarea militara bilaterala.

Programul delegatiei romane include, de asemenea, o intrevedere cu presedintele Parlamentului portughez, vizitarea Comandamentului NATO (SOUTHLANT), de la Oeiras, a unei scoli de aplicatie de infanterie, precum si depunerea unei coroane de flori la Monumentul eroilor cazuti in razboaiele coloniale.
Biroul de Presa al M.Ap.N.