Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 285


COMUNICAT


In legatura cu informatia difuzata de o agentie de presa in ziua de 10 septembrie a.c., potrivit careia “un alpinist cere Ministerului Apararii Nationale sa-sI respecte o promisiune de 15.000 de dolari”, Biroul de Presa al M.Ap.N. este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

In cursul zilei de luni, 8 septembrie a.c., locotenentul Daniel Pisica a fost primit in audienta la sediul M.Ap.N. de secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, domnul Sorin Encutescu. Pe timpul intrevederii locotenentul Pisica a prezentat situatia legata de solicitarea ca Ministerul Apararii Nationale sa disponibilizeze din bugetul sau suma de 14.900 USD, care sa acopere costul participarii ofiterului roman la expeditia romaneasca in Himalaya, din primavara acestui an.
Intrucat M.Ap.N. este o institutie publica si nu poate face sponsorizari persoanelor fizice sau organizatiilor neguvernamentale, ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu a propus ca rambursarea sumei sa fie efectuata de C.N. Romtehnica S.A., care functioneaza pe principiul unei societati comerciale.

Secretarul de stat Sorin Encutescu a luat legatura cu domnul ing. Aurel Cazacu, directorul C.N. Romtehnica S.A., care l-a informat ca, la sfarsitul lunii septembrie a.c., va supune analizei consiliului de administratie al regiei cuantumul si modalitatea prin care se poate asigura suma solicitata. Plata se va face in cursul lunii octombrie, potrivit deciziei consiliului de administratie si cadrului legal.

Avand in vedere contributia locotenentului Daniel Pisica la reusita expeditiei, Statul Major General a inaintat ministrului apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, propunerea de inaintare in gradul urmator a ofiterului.Biroul de Presa al M.Ap.N.