Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 292


COMUNICATMarti, 16 septembrie a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a participat in Aula Universitatii Nationale de Aparare din Bucuresti la deschiderea convocarii de pregatire stiintifica si metodica a cadrelor didactice pentru anul universitar 2003-2004, prilej cu care a sustinut o expunere pe tema reformei continutului invatamantului militar.

La aceasta activitate au fost prezenti domnul George Cristian Maior, secretar de stat si seful Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, general dr. Mihail Popescu, seful Statului Major General, reprezentanti ai categoriilor de forte ale armatei, comandantul Universitati, general-locotenent prof. univ. dr. Ilie Marin, cadre didactice militare si civile din cadrul institutiei.

Convocarea, care se desfasoara pe durata a patru zile, va reprezenta o modalitate de pregatire stiintifica si metodica a corpului profesoral pentru imbunatatirea activitatilor de invatamant, in sensul esentializarii informatiilor si cresterii aspectelor calitative ale actului formativ-educativ.

In cadrul discutiilor vor fi abordate teme legate de integrarea categoriilor de forte ale Armatei Romaniei in sistemul de aparare al NATO, rolul diplomatiei militare in asigurarea securitatii nationale, corelatia intre apararea nationala si apararea colectiva in noul context international si in perspectiva integrarii depline a Romaniei in structurile euro-atlantice.Biroul de Presa al M.Ap.N.