Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.p. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 294


COMUNICAT


Miercuri, 17 septembrie a.c., la Berlin, in cadrul conferintei cu tema “Reconversia profesionala a personalului militar – provocari si oportunitati”, secretarul de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, domnul Sorin Encutescu, a prezentat experienta pozitiva a Ministerului Apararii Nationale privind reconversia profesionala a personalului militar disponibilizat.

Din prezentarea domniei sale a fost remarcat faptul ca in primele opt luni ale acestui an s-a inregistrat un numar mai mare de solicitari pentru intrarea in program decat in anii precedenti.

Prezent la aceasta activitate, ambasadorul GŁnter Altenburg, secretar general adjunct pentru probleme politice al NATO, a apreciat demersurile pe calea reformei si rezultatele obtinute in procesul de reconversie profesionala a militarilor din Armata Romaniei.

Materialul prezentat de secretarul de stat Sorin Encutescu a trezit un interes deosebit participantilor, care si-au manifestat dorinta de a colabora cu Ministerul Apararii Nationale in acest domeniu.

Conferinta “Reconversia profesionala a personalului militar – provocari si oportunitati” este organizata de Ministerul Apararii si Ministerul Economiei si Muncii din Republica Federala Germania, de Centrul pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” si de Directoratul Economic al NATO.

Biroul de Presa al M.Ap.N.