Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 303


COMUNICAT


În perioada 1-3 octombrie a.c., o delegație militară condusă de șeful Apărării din Regatul Danemarcei, general Hans Jesper HELSØ, se va afla în vizită oficială în România, la invitația domnului general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General al Armatei României.

În cadrul discuțiilor dintre cei doi oficiali militari vor fi abordate o serie de probleme referitoare la stadiul colaborării dintre armatele celor două țări și modalități de întărire și dezvoltare a relațiilor militare bilaterale. Se va face, în același timp, o informare privind procesul de restructurare și de modernizare a celor două armate și se va discuta despre participarea la inițiative regionale, misiuni internaționale și de sprijin al păcii sub egida NATO și ONU.

În același context, va fi prezentată și contribuția Armatei României la Forța Internațională de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF) și ENDURING FREEDOM și se va face un schimb de opinii privind participarea celor două armate la acțiunile post-conflict din Irak.

Pe parcursul vizitei, delegația militară daneză va avea convorbiri oficiale la Ministerul Apărării Naționale cu ministrul Ioan Mircea Pașcu și va fi primită de domnul Mircea Geoană, ministrul afacerilor externe.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General