Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 309


COMUNICAT


Delegația Ministerului Apărării Naționale condusă de secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Sorin Encuțescu, a susținut, în zilele de 29 și 30 septembrie a.c., la Sarajevo, Seminarul „Experiența României privind accederea în Parteneriatul pentru Pace și procesul de restructurare și reformă”.

La seminar au participat reprezentanți ai Comitetului Permanent pentru Probleme Militare, Ministerului Afacerilor Externe, membrii ai celor trei comunități (bosniacă, croată și sârbă) din Bosnia-Herțegovina precum și din cadrul Misiunii OSCE și Școlii NATO.

Acest seminar reprezintă contribuția directă a Ministerului Apărării Naționale la eforturile de identificare a celor mai eficiente modalități de sprijinire a Bosniei-Herțegovina în eforturile sale de accedere la Parteneriatul pentru Pace.

Participanții din Bosnia-Herțegovina au apreciat disponibilitatea totală a părții române pentru transferul experienței dobândite de România în perioada de preaderare în structurile euroatlantice.

Cu ocazia deplasării în Bosnia-Herțegovina, secretarul de stat Sorin Encuțescu s-a întâlnit cu militarii români din cadrul SFOR, cantonați în Camp Butmir, interesându-se în legătură cu modul de îndeplinire a misiunilor, cooperarea cu celelalte detașamente din cadrul forței multinaționale, despre condițiile de viață și problemele cu care aceștia se confruntă. De asemenea, domnul Encuțescu s-a întâlnit cu comandantul Brigăzii de carabinieri, general de corp de armată dr. Roberto Santini, și cu comandantul Poliției Militare SFOR, colonel Maurizio Detalmo Mazzavilla. Partenerii italieni au apreciat profesionalismul militarilor români din cadrul structurii de poliție militară.
Biroul de Presa al M.Ap.N.