Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-comandor Liliana Tanase

 


Comunicat nr. 314


COMUNICAT


În perioada 6-17 octombrie a.c., la Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu”, se va desfășura exercițiul bilateral de pregătire româno-britanic ” LONE KITE 03”.

Exercițiul, primul de acest tip cu partenerul britanic, are drept scop instruirea în comun a piloților români și englezi pentru realizarea obiectivelor de interoperabilitate conform procedurilor NATO. Escadrila 1 RAF a Forțelor Armate ale Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu 8 aeronave de tip Harrier, va zbura alături de escadrila MiG 21 LanceR a bazei 86 Fetești, formată din 8 aeronave. Partea britanică are în componență un detașament format din 130 de persoane, iar partea română, din 120 de persoane.

Programul exercițiului presupune zbor în formații mixte, misiuni de escortă și trageri cu muniție de exercițiu în Poligonul Mălina.

Luni, 13 octombrie a.c., de la ora 10.00, la Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” va avea loc o întâlnire a participanților la exercițiu cu reprezentanții mass-media. Informații suplimentare se pot obține de la Compartimentul Relații Publice al Statului Major al Forțelor Aeriene, lt. cdor. Liliana Tănase.Statul Major al Fortelor Aeriene