Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Sublocotenent Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 317


COMUNICAT


Miercuri, 8 octombrie a.c., Ministerul Apărării Naționale a aprobat efectuarea a două zboruri umanitare cu elicoptere IAR-330 PUMA și o aeronavă de tip AN-26, aparținând aviației militare române.

În timpul nopții trecute, la solicitarea prefectului județului Sibiu, un elicopter militar de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii a transportat o echipă de medici ai serviciului SMURD, condusă de dr. Raed Arafat, pe ruta Cluj-Napoca - Târgu Mureș - Sibiu. Din Sibiu, medicii au preluat victima unui grav accident de circulație, în vederea transportării acesteia la Spitalul de Urgență din București, la bordul unei aeronave de tip AN-26, aparținând Bazei 90 Transport Aerian.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, la solicitarea prefectului județului Tulcea, un elicopter IAR-330 PUMA, aparținând Bazei 57 Mihail Kogălniceanu, a executat un zbor din localitatea Crișan, situată pe Brațul Sulina, pentru transportarea unei femei însărcinată, aflată în stare critică, la Spitalul Municipal din Tulcea. Din cauza vremii nefavorabile, femeia nu a putut fi deplasată cu alte mijloace de transport.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General