Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 321


COMUNICATIn perioada 12 – 15 octombrie a.c., la Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda” din Brasov va avea loc cea de-a opta Convocare anuala a preotilor militari, organizata de Sectia Asistenta Religioasa din cadrul Directiei Organizare, Personal si Mobilizare a Ministerului Apararii Nationale.

La activitate sunt invitati Prea Sfintitul Parinte Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, Prea Sfintitul Parinte Visarion Rasinareanul, episcop vicar al mitropoliei Ardealului, preoti militari din Armata Romaniei.

In cadrul lucrarilor vor fi abordate teme referitoare la rolul preotului militar in misiunile internationale de mentinere a pacii si actiuni umanitare, la sistemele confesionale in unele armate membre NATO si la rolul Bisericii in integrarea Romaniei in Alianta Nord-Atlantica.

Marti, 14 octombrie, se va savarsi Sfanta Liturghie Arhiereasca cu ocazia praznuirii Sfintei Cuvioase Paraschieva, unde preotii se vor ruga pentru militarii romani din tara si pentru cei aflati in misiuni internationale.Biroul de Presa al M.Ap.N.