Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 341


COMUNICATLuni, 27 octombrie a.c., se va desfasura, la Cercul Militar National, conferinta internationala cu tema “Armata Romaniei in structurile Aliantei Nord-Atlantice”, in organizarea Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare din Ministerul Apararii Nationale, a Centrului European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” si a Asociatiei “George C. Marshall-Romania”.

Evenimentul se va desfasura in prezenta domnului George Cristian Maior, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare. De asemenea, vor participa: domnul general dr. Mihail Popescu, seful Statului Major General, John Rose, directorul Centrului European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall”, Doru Frunzulica, presedintele Asociatiei “George C. Marshall-Romania”. La lucrarile conferintei vor participa reprezentanti ai NATO si EUCOM, ai Presedintiei, Guvernului, Ministerului Apararii Nationale, corpului diplomatic si societatii civile.

In cadrul discutiilor vor fi abordate teme referitoare la drumul Romaniei de la statutul de partener la cel de aliat al NATO, la armonizarea cadrului legal din tara noastra cu cel folosit in cadrul aliantei Nord-Atlantice si la managementul resurselor de aparare in procesul integrarii in structurile Aliantei. Reprezentantii NATO si EUCOM vor prezenta implicatiile geopolitice si geostrategice ale procesului de largire a Aliantei Nord-Atlantice.

Reprezentantii mass-media care doresc sa participe la acest eveniment vor fi asteptati luni, 27 octombrie a.c., intre orele 08.30-09.00, la Sala de Marmura a Cercului Militar National (str. Constantin Mille).Biroul de Presa al M.Ap.N.