Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 355


COMUNICAT


Miercuri, 5 noiembrie a.c., domnul Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, va participa la “Ziua Distinsilor Vizitatori” a exercitiului “Bicaz – 2003”, care se desfasoara la Buzau.

Exercitiul de comandament pe harta “Bicaz – 2003” are loc in perioada 3 – 7 noiembrie a.c. si este coordonat de Comandamentul 2 Operational Intrunit “Maresal Alexandru Averescu”.

Exercitiul, devenit o permanenta intre activitatile operationale ale Armatei Romaniei, angajeaza peste 20 de comandamente de mari unitati si unitati cu aproximativ 1400 de participanti din fortele active, angrenand totodata in dinamica sa toate categoriile de forte ale armatei – terestre, aeriene si navale -, precum si o grupa operativa a Ministerului Administratiei si Internelor.

“Bicaz -2003” contribuie la perfectionarea pregatirii statelor majore in utilizarea procedurilor NATO pentru gestionarea situatiilor de criza si pentru combaterea actiunilor teroriste.

Reprezentantii mass-media interesati de eveniment vor fi asteptati miercuri, 5 noiembrie, intre orele 8.30 si 8.45, la sediul Comandamentului 2 Operational Intrunit Buzau (bdul. Maresal Alexandru Averescu nr. 1).

Persoana de contact: maior Florin Jipa, tel. 0723.642.149.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General