Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 367


COMUNICATIn zilele de 10 si 11 noiembrie a.c., ministrul apararii din Republica Elena, domnul Yannos Papantoniou, va efectua o vizita oficiala in Romania, la invitatia domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale.

In cadrul intalnirii dintre cei doi demnitari vor fi abordate subiecte legate de evolutia procesului de reforma a Armatei Romaniei in contextul integrarii in Alianta Nord-Atlantica, participarea in cadrul Politicii Europene de Securitate si Aparare si la operatiunile de sprijin al pacii din Irak, Afganistan si zona Balcanilor. De asemenea, cei doi ministri vor discuta despre problemele de securitate din Sud-Estul Europei, colaborarea militara bilaterala si se va semna “Programul de Cooperare Militara Bilaterala intre Armata Romaniei si Fortele Armate din Republica Elena pentru anul 2004”.

Programul oficialului elen include primiri la domnul Ion Iliescu, Presedintele Romaniei, la domnul Adrian Nastase, prim-ministrul Romaniei, la domnul Mircea Geoana, ministrul afacerilor externe ši la domnul Razvan Ionescu, presedintele Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor.

Marti, 11 noiembrie, ministrii roman si elen ai apararii vor sustine o conferinta de presa.

Jurnalistii acreditati la M.Ap.N. care doresc sa participe la ceremonia de semnare a Programului de Cooperare Militara Bilaterala sI la conferinta de presa vor fi asteptati marti, 11 noiembrie a.c., intre orele 11.15 si 11.40, la Sala Alba Iulia a Cercului Militar National (str. Constantin Mille).Biroul de Presa al M.Ap.N.