Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 392


Comunicat


Secretarul de stat GEORGE CRISTIAN MAIOR, șeful Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a primit în cursul zilei de marți, 25 noiembrie a.c., o delegație parlamentară britanică, condusă de domnul Peter Pike, președintele Grupului parlamentar mixt pentru relațiile cu România, membru al Partidului Laburist din Camera Comunelor a Regatului Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

În acest context, secretarul de stat Maior a prezentat principalele aspecte ale politicii de apărare a României, procesul de transformare a forțelor armate în contextul integrării depline în NATO, planificarea bugetară, precum și coordonatele de dezvoltare a relațiilor bilaterale România- Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în domeniul securității și apărării. Cu această ocazie, oaspeții britanici au apreciat în mod deosebit nivelul cooperării politico-militare și au subliniat faptul că în prezent există un cadru deosebit de dezvoltare a relațiilor româno-britanice.

Vizita delegației Regatului Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România, se înscrie în contextul relațiilor bilaterale foarte bune dintre cele două țări.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare