Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 411


COMUNICAT


Aflat la Londra pentru a participa la conferinta internationala “Transformarea NATO – o agenda pentru un nou secol”, ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, s-a intalnit, in dupa-amiaza zilei de 8 decembrie a.c., cu ministrul ucrainean al apararii, domnul Evgheni Marciuk.

Convorbirile informale dintre cei doi ministri au vizat aspecte ale colaborarii romano-ucrainene, precum transferul de expertiza in domeniul reformei organismului militar si cooperarea pe linie tehnica dintre cele doua armate.

Domnul ministru Pascu i-a prezentat omologului sau ucrainean cateva aspecte legate de reforma derulata in Armata Romaniei si de participarea la operatiuni in afara granitelor tarii, care – in opinia domniei sale – au fost “catalizatorul reformei organismului militar. Prezenta in teatrele de operatii a grabit cristalizarea noilor structuri ale armatei noastre, determinandu-ne sa adaptam tehnica, pregatirea personalului, procedurile de lucru, conform cerintelor de interoperabilitate”.

Abordand situatia din Republica Moldova, ministrii roman si ucrainean au fost de acord ca aceasta are o dimensiune regionala si europeana si trebuie reglementata in cadru multilateral.

Cei doi ministri si-au manifestat disponibilitatea de a intari colaborarea, inclusiv prin consultari periodice atat la nivelul ministrilor apararii, cat si la alte nivele, precum cel al politicii de aparare si al celor doua state majore generale.Biroul de Presa al M.Ap.N.