Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 7


COMUNICAT


Luni, 12 ianuarie a.c., in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, la sediul Muzeului Militar National a avut loc analiza activitatilor desfasurate de acesta institutie in anul 2003.

Angajatii muzeului au conceput si realizat expozitii vernisate la sediu sau in alte institutii din tara, au finalizat mai multe studii de specialitate, printre care si prima lucrare din colectia “Dorobantul”, au publicat articole si studii in publicatii militare si civile, au contribuit la intocmirea unor cataloage topografice, a unor colectii de periodice, fotografii originale, documente, harti, carte rara etc.

Pentru activitatea de 80 de ani in peisajul cultural al tarii, institutia a primit, pe 18 noiembrie 2003, din partea Presedintelui Romaniei, Ordinul “Meritul Cultural” in grad de comandor, distinctie oferita pentru prima data unei institutii muzeale.

Institutia culturala militara a fost vizitata, in 2003, de peste 26.000 de persoane, dintre care 4.000 au fost inregistrate in zilele de 10 si 11 mai, cu prilejul “Zilelor Muzeului Militar National”.

Muzeul Militar National este singura institutie de cultura din tara care are o sectie de istorie militara contemporana ce acopera intreaga perioada de la 1918 si pana in prezent.Biroul de Presa al M.Ap.N.