Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 19


COMUNICAT


Joi, 22 ianuarie a.c., in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, au avut loc analize ale activitatilor desfasurate in anul 2003 de Biblioteca Militara Nationala, respectiv Cercul Militar National.

Fondata in anul 1860, Biblioteca Militara Nationala are, ca principale functiuni, conceperea, organizarea si gestionarea activitatii biblioteconomice din armata, asigurand servicii de informare documentara pentru toti cei interesati de aria sa de patrimoniu. In anul 2003, institutia a actualizat circuitele de achizitie, prelucrare si valorificare a lucrarilor, in concordanta cu obiectivele pregatirii pentru lupta a trupelor, a continuat programul de informatizare a bibliotecilor, a diversificat relatiile profesionale cu institutii similiare din tara si de peste hotare.

In patrimoniul institutiei se gasesc, in prezent, 93.132 titluri, in 218.239 exemplare. Fondurile alocate pentru achizitia de carte au crescut de la 250 milioane lei in anul 2001, la 500 milioane lei in 2003, urmand ca in acest an sa se ridice la 700 milioane lei.

Activitatea Cercului Militar National a fost marcata de implinirea, la 4 februarie 2003, a 80 de ani de la inaugurarea oficiala a palatului unde se afla actualmente una din institutiile importante de cultura ale armatei.

Cercul Militar National a prezentat publicului o oferta culturala atractiva, bogata in continut si complexa, si a asigurat conditii optime, in calitate de gazda, pentru desfasurarea unor actiuni stiintifice, culturale, de reprezentare si protocol organizate de structuri centrale ale M.Ap.N.

In cadrul programelor de cultura generala au fost desfasurate, pentru personalul militar si civil, si pentru membrii familiilor acestora, cursuri de limbi straine, informatica, dans sportiv, instrumente muzicale, arte plastice si contabilitate. S-au organizat si prezentat 11 expozitii de arte plastice, filatelie, obiecte de patrimoniu, documente si fotografie, precum si zece spectacole artistice cu profesionisti si 14 spectacole ale ansamblului artistic de copii al Cercului Militar National.

Secretarul de stat Encutescu a apreciat ca anul 2003 a fost, pentru Cercul Militar National, anul cu cele mai mari investitii din 1989 si pana in prezent.


Biroul de Presa al M.Ap.N.