Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 22


COMUNICAT


Joi, 23 ianuarie a.c., la Directia Relatii cu Parlamentul si Armonizare Legislativa a avut loc, in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, sedinta de evaluare a activitatii acestei structuri pe anul 2003.
In domeniul legislativ au fost aprobate, modificate sau completate acte normative necesare continuarii reformelor si integrarii tarii noastre in NATO, cum ar fi Legea pregatirii economiei nationale si a teritoriului pentru aparare, Statutul cadrelor militare, Ordonanta Guvernului privind drepturile de hrana ale personalului si Hotararea Guvernului privind trimiterea personalului in misiuni permanente in strainatate.
De asemenea, au fost intocmite numeroase acte normative care au vizat protectia sociala a personalului din armata.
Directia a asigurat sistematizarea, verificarea si coordonarea legislatiei in domeniul apararii, dar si armonizarea acesteia cu cea a statelor membre NATO si UE. A initiat peste 210 proiecte de acte normative si a avizat circa 40 de proiecte initiate de alte ministere sau parlamentari. De asemenea, au fost promovate 25 de memorandumuri catre Presedintele Romaniei pentru obtinerea aprobarii Parlamentului si 40 de proiecte de hotarari ale Guvernului pentru asigurarea finantarii participarii la misiuni in afara teritoriului national. In anul 2003, directia a asigurat si parcurgerea procedurii legislative in vederea ratificarii sau aprobarii a 15 tratate internationale.
Totodata, a fost mijlocita relatia cu organizatiile neguvernamentale, a fost intensificata comunicarea dintre conducerea Ministerului Apararii Nationale si societate si a fost asigurata functionarea secretariatelor Comisiei de dialog social, Comisiei centrale pentru probleme sociale si Comisiei ministeriale pentru romi.
Actualmente Directia Relatii cu Parlamentul si Armonizare Legislativa parcurge un proces de restructurare, noua denumire a acesteia fiind Directia Legislatie si Asistenta Juridica. Aceasta structura este condusa de doamna general de brigada Serban Floarea.
Biroul de Presa al M.Ap.N.