Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 35


COMUNICAT


În perioada 6 - 8 februarie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, se va afla la München, pentru a participa la un dejun de lucru informal al miniștrilor apărării din țările membre NATO și invitate și la cea de-a 40-a Conferință anuală pentru politica de securitate.

Dejunul informal de vineri, 6 februarie, va avea loc la invitația noului secretar general al Alianței Nord-Atlantice, domnul Jaap de Hoop Scheffer, și va fi oferit de ministrul federal german al apărării, domnul Peter Struck. Se vor purta discuții în legătură cu pregătirea Summit-ului NATO de la Istanbul.

Conferința pentru politica de securitate, care urmează a se desfășura în zilele de 7 și 8 februarie, va reuni aproximativ 250 de înalți reprezentanți ai comunității strategice internaționale - lideri politici, personalități militare, oameni de afaceri și jurnaliști. Pe agenda dezbaterilor se vor afla probleme actuale de politică externă și de securitate globală, precum perspectivele relațiilor transatlantice, viitorul NATO și evoluții ale situației din Orientul Mijlociu.

Cu acest prilej, domnul ministru va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi din țările participante.


Biroul de Presa al M.Ap.N.