Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ghiga Cristinel

 


Comunicat nr. 41


COMUNICAT


Vineri, 6 februarie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, a participat la reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre NATO și invitate, care se desfășoară la München.

Obiectivul principal al întâlnirii a fost pregătirea summit-ului de la Istanbul și în mod particular identificarea aspectelor concrete din domeniul apărării care vor fi introduse pe agenda reuniunii. În acest context, au fost discutate extinderea operațiunii ISAF din Afganistan, posibila preluare a misiunii SFOR din Bosnia și Herțegovina de către Uniunea Europeană și transformarea capabilităților NATO.

Domnul Ioan Mircea Pașcu a abordat, în intervenția domniei sale, perspectivele strategice ale viitorului operațiunii NATO din Afganistan și continuarea unei prezențe a Alianței în Bosnia și Herțegovina, după încheierea cu succes a misiunii SFOR.

Națiunile contributoare la procesul de stabilizare din Irak au evaluat situația de securitate din această țară și au apreciat sprijinul pe care NATO îl furnizează în prezent pentru Brigada Multinațională condusă de Polonia.

Următoarea reuniune informală a miniștrilor apărării din acest an va avea loc în România.Biroul de Presa al M.Ap.N.