Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 51


COMUNICAT


Referitor la apariția în presă a unor informații eronate cu privire la numele, poziția și rolul în structura militară ale ofițerului care a fost reținut de Parchetul Național Anticorupție, Biroul de Presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări:

Locotenent-colonelul Marin Irimia era încadrat, la data reținerii, la Serviciul Financiar-Contabil al Statului Major al Forțelor Terestre. Anterior mutării în această structură, ofițerul a fost, până la 1 decembrie 2003, șef de birou în Direcția Financiar-Contabilă, având atribuții exclusiv pe linie de execuție bugetară. După primirea de la Parchetul Național Anticorupție, a documentului oficial privind reținerea locotenent-colonelului Irimia, acesta va fi suspendat din funcție, până la finalizarea cercetărilor, conform prevederilor Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare.

În prezent, la ordinul ministrului apărării naționale, Corpul de Control și Direcția Audit Intern efectuează o anchetă în acest caz, în legătură cu care publicul va fi ținut la curent.

Biroul de Presa al M.Ap.N.