MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 53
COMUNICAT

Vineri, 13 februarie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc, sub conducerea secretarului de stat Sorin Encuțescu, analiza activității pe anul 2003 a Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice.

La activitate au participat domnii Răzvan Ionescu și Sergiu Nicolaescu, președinții Comisiilor pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din cele două Camere ale Parlamentului, general în rezervă Dumitru Cioflină, consilier al primului ministru, și Teodor Bobiș, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, din cadrul Guvernului.

Direcția de profil din cadrul Departamentului a lucrat, în 2003, 331 de acte normative. Au fost inițiate 188 de proiecte de hotărâri ale Guvernului și 31 de proiecte de lege, 13 proiecte de ordonanță de urgență, între care mai importante au fost Legea privind participarea forțelor armate la misiuni în afara teritoriului statului român și Legea privind pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare. Toate acestea au contribuit la procesul de restructurare și modernizare a forțelor armate și au asigurat armonizarea legislației naționale cu cea a NATO și a Uniunii Europene.
Direcția Relații Publice a asigurat transparența activității M.Ap.N. și accesul liber la informațiile de interes public din domeniul apărării, potrivit cadrului legal. Pe parcursul anului trecut a crescut fluxul de informații despre Armată difuzate publicului, având ca rezultat îmbunătățirea imaginii globale a instituției militare, în corelație directă cu nivelul încrederii populației în aceasta. În context, secretarul de stat Encuțescu a apreciat că menținerea credibilității armatei la nivelul de 75 la sută va reprezenta un obiectiv prioritar al anului în curs.
Departamentul a coordonat, totodată, activitatea a 17 comisii centrale și colective de lucru și a asigurat îmbunătățirea cadrului organizatoric pentru desfășurarea activităților cultural-educative și pentru promovarea tradițiilor militare în Armata României.

În cadrul ședinței de bilanț a fost reliefat faptul că, pentru majoritatea structurilor componente ale Departamentului, anul 2003 a fost cel mai bun de după 1989, din punct de vedere al realizărilor și execuției bugetului alocat.