Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 60


COMUNICAT


Delegația condusă de ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, din care fac parte șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, și președinții celor două comisii de apărare din Parlamentul României, domnii Sergiu Nicolaescu și Răzvan Ionescu, s-a aflat astăzi, 23 februarie a.c., în mijlocul militarilor români care acționează în teatrul de operații din provincia Kosovo, în cadrul KFOR.

În cursul dimineții, domnul Ioan Mircea Pașcu s-a întâlnit, la sediul Comandamentului KFOR din Priștina, cu generalul-locotenent Holger Kammerhoff, comandantul KFOR, care a ținut să-l felicite pentru prestația deosebită a militarilor români ce-și desfășoară activitatea în statul major al comandamentului, subliniind faptul că experiența câștigată aici le va fi de un real folos în cariera militară, ca ofițeri ai unei armate deja membre a NATO.

A urmat apoi întâlnirea cu cei 23 de ofițeri, maiștri militari și subofițeri care lucrează în comandamentul KFOR de la Priștina și cu militarii companiei din Batalionul 191 Infanterie, dislocați în localitatea Gorazdevac. Ministrul apărării și șeful Statului Major General s-au interesat de modul în care sunt rezolvate problemele celor 86 de militari arădeni aflați în teatrul de operații de scurt timp. Unul din obiectivele vizitei în teatrele de operații îl constituie și verificarea modului în care militarii s-au adaptat condițiilor de lucru din zonele unde sunt dislocați.


Purtătorul de cuvânt al M.Ap.N.,
Locotenent-colonel Gelaledin Nezir
Priștina, 23 februarie 2004Biroul de Presa al M.Ap.N.