Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 62


COMUNICAT


Luni, 23 februarie a.c., domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, și generalul-locotenent Ioan Gavril Ghitaș, locțiitorul șefului Statului Major General, l-au primit, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe generalul-locotenent Filiberto Cecchi, comandantul Comandamentului Operațional Întrunit al Armatei Italiei, care efectuează o vizită oficială în România, în perioada 23-26 februarie.

În cadrul discuțiilor cu secretarul de stat Encuțescu s-au prezentat aspecte ale armonizării legislative în cele două armate și au fost evaluate perspectivele dezvoltării relațiilor militare bilaterale. Au fost identificate puncte de interes comun cu privire la renunțarea treptată la stagiul militar obligatoriu în cele două țări, precum și la adaptarea legislației privind trimiterea de trupe în misiuni peste hotare. Cu același prilej, au fost reliefate buna colaboare dintre militarii români și italieni și experiența acumulată în comun de aceștia în cadrul operațiunilor KFOR și Antica Babilonia.

Pe parcursul întâlnirii cu locțiitorul șefului Statului Major General s-au abordat teme referitoare la reforma organismului militar și la principalele învățăminte desprinse în urma participării la misiunile de menținere a păcii din teatrele de operații din Balcani, Afganistan și Irak.

În continuarea vizitei sale în România, generalul Cecchi va fi oaspetele Comandamentului 2 Operațional din Buzău, unde vor fi prezentate activitățile pentru coordonarea misiunilor defășurate în teatrele de operații, și Comandamentului SEEBRIG, de la Constanța, acesta din urmă fiind în prezent comandat de generalul de brigadă italian Giovanni Sulis.Biroul de Presa al M.Ap.N.