Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 70


COMUNICAT


Pe transportoarele amfibii blindate din dotarea militarilor Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, aflați în misiune în Irak, o echipă de specialiști de la Uzina Electromecanică Moreni a instalat, în ultimele două săptămâni, sisteme de climatizare.

Sistemele menționate au fost special proiectate, construite și testate astfel încât să nu limiteze capacitatea de luptă a militarilor aflați în vehiculele blindate. Acestea sunt asemănătoare cu cele utilizate cu succes, de circa un an și jumătate, pe TAB-urile militarilor români din Afganistan.

Instalațiile de aer condiționat au capacitatea de a măsura permanent, prin unitatea de comandă climatronică, temperatura din interiorul transportorului și din mediul înconjurător. Prin montarea sistemelor de climatizare temperatura în interiorul TAB-urilor poate fi reglată între 18 și 28 de grade Celsius, în condițiile în care temperatura în exterior poate atinge, în această perioadă a anului, valori de peste 45 de grade la umbră.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General