În perioada 8 – 11 martie a.c, domnul George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, se va afla în Statele Unite ale Americii, la invitația președintelui Universității Naționale de Apărare (NDU), domnul general locotenent Michael M. Dunn.

Cu această ocazie, demnitarul român va conferenția, în cadrul „Programului Distinșilor Conferențiari din Anul Academic 2003 – 2004”, în fața a peste 800 de studenți și reprezentanți ai mediului academic american, pe tema “Rolul noilor aliați NATO și viitorul cooperării în domeniul securității transatlantice”.

Totodată, George Cristian Maior se va întâlni cu membrii senatului NDU și va avea convorbiri cu generalul locotenent Michael M. Dunn, prilej cu care vor fi identificate posibilitățile de cooperare cu prestigioasa instituție americană.

Programul vizitei cuprinde și întâlniri cu demnitari din Departamentul de Stat și din Departamentul Apărării, reprezentanți ai Oficiului pentru Transformarea Forței, precum și cu alte personalități din mediul politico – militar și academic american. Agenda oficială include subiecte referitoare la evaluarea relațiilor militare bilaterale, procesul de reformă a Forțelor Armate, aspecte ale Summit-ului de la Istanbul, dezvoltări și perspective ale mediului de securitate internațional, cu accent pe evoluțiile din zonele de criză și pe participarea României la acțiuni de pace, reconstrucție și stabilizare.