Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 78


COMUNICAT


Secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale George Cristian Maior, aflat în vizită în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit marți, 9 martie a.c., la Washington DC, cu senatorul republican Charles Hagel.

În cursul convorbirilor, senatorul Hagel a reafirmat sprijinul ferm al SUA pentru consolidarea relațiilor de cooperare bilaterale în domeniul securității, apreciind angajamentul autorităților române de continuare a implicării active în procesele de pace, stabilizare și reconstrucție din Irak și Afganistan.

La rândul său, secretarul de stat Maior a mulțumit pentru sprijinul acordat României, subliniind rolul foarte important al SUA pentru accelerarea reformelor în domeniul apărării.
Continuarea parteneriatului româno-american, domeniul de excelență al colaborării bilaterale în sfera apărării, inclusiv participarea României, ca membru al Alianței, alături de SUA și de ceilalți membri ai Coaliției, a reprezentat un alt subiect abordat de cei doi oficiali.

La finalul întâlnirii, senatorul Hagel a reafirmat sprijinul acordat României și rolul strategic al parteneriatului româno-american, subliniind importanța spațiului Mării Negre în actualul mediu de securitate dinamic, cu un impact major pentru asigurarea stabilității și securității pentru regiunea Asiei Centrale și a Orientului Mijlociu.

Senatorul Charles Hagel este membru al Comitetelor Senatoriale pentru Relații Externe, președintele Subcomitetului pentru Politici Economice Internaționale, Export și Promovarea Comerțului, fiind totodată un promotor activ al extinderii NATO și al integrării României în Alianța Nord-Atlantică.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare