Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 45


C O M U N I C A T


Marti, 18 februarie a.c., domnul Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, a vizitat, la invitatia omologului sau german, domnul Peter Struck, Academia de Conducere a Bundeswehrului, din Hamburg. Cu aceasta ocazie, domnul Pascu a discutat cu comandantul Academiei, general-maior Hans-Christian Beck, despre posibilitatile de extindere a cooperarii in domeniul invatamantului militar, in perspectiva integrarii Romaniei in Alianta Nord-Atlantica.

In cursul serii de marti, domnul Pascu a sustinut, in fata membrilor Societatii germano-romane pentru Germania de Nord, a unor reprezentanti ai Asociatiei Rezervistilor Bundeswehrului, ai Universitatii din Hamburg si ai Societatii pentru Politica de Securitate si Aparare, conferinta cu tema “Rolul Romaniei in NATO si in Balcani”. Raspunzand la intrebarile participantilor, domnul Pascu a prezentat ratiunile ce stau la baza pozitiei Romaniei in legatura cu situatia actuala din zona Golfului.

In dimineata zilei de 19 februarie, ministrul apararii nationale a vizitat santierul naval al companiei “Blohm & Voss” din Hamburg unde a fost construita, in perioada 1937-1939, nava-scoala “Mircea”. Dupa-amiaza, domnul Ioan Mircea Pascu va fi oaspetele companiei Airbus.Biroul de presa al MApN